TALÁLMÁNYOK

Vajai László termékeny feltalálói múlttal is rendelkezik, több szabadalma van folyamatban illetve lajstromozva. Eddigi találmányai közül a festészeti eljárás mágneses terekkel a genfi, budapesti és bukaresti találmányi kiállításokon díjat nyert. Tekintse meg az alábbi portfóliót!

Allergofilter, az orrszűrő
Allergofilter


Egy szippantás a friss levegõbõl – tüsszögés, köhögés, csöpögő orr. Magyarországon hozzávetõleg másfél millió ember számára ezzel jár a szabad levegővel való találkozás februártól októberig a pollenek és a levegővel belélegzett allergének miatt. Mi lehet a megoldás? Ezt a kérdést tette fel Vajai László is, és a választ is megtalálta rá, így született meg az Allergofilter termék. 

Festészeti eljárás mágneses terekkel
Festészeti eljárás mágneses terekkel


Vajai László nem csak feltaláló, alkotó is egyben, aki a mágneses terekkel való festészeti eljárás kidolgozásáért kapott rangos elismeréseket többek között Genfben, Budapesten és Bukarestben megrendezett nemzetközi kiállításokon. 

Defekt- illetve szivárgás-jelző
Defekt- illetve szivárgás-jelző


A találmány egy egyszerű és meghibásodás mentes megoldást biztosít defekt illetve szivárgás láthatóvá tételére. A gumiabroncsokban lévő levegőhöz (egyéb gázokhoz) vörös színű, fluoreszkáló és foszforeszkáló adalékot adunk. Ezek révén éjjel és nappal is láthatóan és látványosan jelzi a defektet és az abroncs kisebb szivárgásait is.

Faraday-spray, Humán felhasználású árnyékoló védelem
Humán felhasználású árnyékoló védelem


A találmány egy spray formában az emberi testre felvihető nano méretű fémrészecskéken alapul. Ezzel kvázi Faraday kalitkát hozhatunk létre az emberi testen. A felvitt réteg is nano vastagságú, így semmiben nem korlátoz. 

KAPCSOLATFELVÉTEL

Kérdése van? Az alábbi űrlapon elküldheti kérdését, kérését!

Üzenet, komment

Ha kérdése van, kommentálna vagy szeretné felvenni a személyes kapcsolatot Vajai Lászlóval, akkor a jobb felső sarokban található Kapcsolat gombra kattintva írhat levelet. 

This page was started with Mobirise website themes